LESOTHO

Het land van stichter Koning Moshoeshoe I wordt ook wel Zuidelijk Afrika’s “Kingdom in the sky” genoemd. Het kleine Koninkrijk Lesotho ligt in het midden van Zuid-Afrika en wordt dus geheel hierdoor omsloten. Het is de enige onafhankelijke staat die in zijn geheel boven de 1000 meter ligt. Het laagste punt ligt op 1400 meter en 80 procent van het land ligt boven de 1800 meter. Men vindt hier prachtige uitzichten op het weelderige groene berglandschap, de diepe valleien en enorme bergtoppen. De Maletsunyane Falls zullen een verbluffende indruk achter laten. Door de hoge ligging is er geen malaria aanwezig in Lesotho.

De hoogste pieken van de bergketen Drakensbergen liggen in het oosten op de grens met Zuid-Afrika. De toegang naar Lesotho via het oosten is dan ook minder begaanbaar, alleen per 4×4. Daarentegen zijn de bergpassen die van hieruit door Lesotho voeren adembenemend. De meeste reizigers gaan het land binnen aan de westkant via de hoofdstad Maseru.

ADVENTURE TRACK

Vanaf € 1.699,- p.p.

o.b.v. 2 personen en afhankelijk van vertrektijd.

Deze reis brengt u langs de kleinere natuurparken en het Koninkrijk Lesotho, afgewisseld met een bezoek aan enkele badplaatsen aan de Indische Oceaan.

 

Het programma (22 dagen):

Internationale vlucht – Johannesburg – Bloemfontein – Roma (Lesotho) – Semonkong (Lesotho) – Ladybrand – Mountain Zebra National Park – East London – Dwesa & Cwebe Nature Reserves – Durban – Royal Natal National Park – Johannesburg – Internationale vlucht

DIRECT NAAR:

VOLG ONS

AANGESLOTEN BIJ:

Copyright © 2018 Exploring Africa Travels. All rights reserved.